Melanie Otto

Bredase kinderen in Wolfgang, het wonderjong

Vrijdag 3 t/m zondag 5 maart 2023 staat de muzikale familievoorstelling Wolfgang, het wonderjong bij ons. In deze voorstelling spelen 16 Bredase kinderen mee die achter de schermen al druk aan het repeteren zijn. Wij gingen op bezoek bij de repetitie. 

een kijkje bij de repetitie
Maandag 6 februari vond de tweede repetitie plaats bij Dansstudio Djazzle in Breda. Dansdocente Giordana Pangrazzi bespreekt per scène wat de kinderen moeten doen en vervolgens gaan ze met veel enthousiasme aan de slag. De groep bestaat uit cast A en cast B die beide hetzelfde krijgen aangeleerd: speciale dansmoves, hun plek op het podium en welke tekst ze gaan playbacken. 

Veel kinderen staan voor het eerst op het podium, zo ook de 7-jarige Benjamin. Hij kijkt er vooral naar uit om lekker te dansen op het podium. "Ik vind het eerste gedeelte, Mijn kind is de beste, het leukst." De 9-jarige Aubrey mocht eerder al meespelen in het Parktheater in Eindhoven. "Ik was van te voren wel een beetje zenuwachtig, maar toen ik het podium op ging, gingen de zenuwen ook weg. Ik vond het het allerleukst om op het podium te dansen."

over de voorstelling
Wolfgang, het wonderjong is de nieuwe familievoorstelling van Pieter Kramer (De gelaarsde poes, Hamlet en Lang & gelukkig). Kramer zet op zijn inmiddels bekende en briljant grappige wijze het leven van de begaafde Wolfgang Amadeus Mozart als kindster én opstandige puber neer. 

Het verhaal volgt de vroegrijpe componist Wolfgang ‘Wolfie’ Mozart en zijn pubermattie Antonio ‘Tonnie’ Salieri in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen. Hoe ver push je als ouder je kind als het talent heeft? En wat zijn vervolgens de effecten op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? En wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Deze vragen staan centraal in Wolfgang, het wonderjong