Joost Milde

Il signor Bruschino / La scala di seta (Mijnheer Bruschino / De zijden ladder)- Gioachino Rossini

Opera Zuid
do 6 jun 2024 - 20:00 - 22:50
grote zaal
do 6 jun 2024
20:00 - 22:50
Pauze 21:15
Bestellen

De liefde wordt als cliché neergezet in Opera Zuids nieuwe double bill La scala di seta/Il signor Brushino van grootmeester Gioacchino Rossini. In deze twee opera’s toonde de jonge Rossini voor het eerst zijn grandioze romantische stijl en componeerde geestige, energieke muziek. Een komische ‘feelgood’ voorstelling om niet te missen!

⭐⭐⭐⭐ "Geen slapstick maar subtiele humor in dubbele Rossini bij Opera Zuid." - NRC

La scala di seta
Dorvil is in het geheim getrouwd met Giulia en beklimt stilletjes elke avond een zijden ladder om zijn bruid te zien. Maar Giulia's voogd heeft andere ideeën voor haar toekomst en probeert haar uit te huwelijken.

Il signor Brushino 
Florville gebruikt listige plannetjes om zelf toestemming te krijgen zijn geliefde Sofia te trouwen in plaats van meneer Bruschino junior, die Sofia’s voogd in gedachten heeft als huwelijkspartner. Maar lukt het hem?

De heimelijke liefdes en slinkse plannetjes zorgen voor een hoop chaos en lachwekkende commotie. Marcos Darbyshire regisseert de twee enakters en voorziet ze van de nodige hedendaagse grapjes. 

Bekijk hieronder de video waarin regisseur Marcos Darbyshire een eerste uitleg geeft over de twee Rossini eenakters.

Opera Zuid | La scala di seta/Il signor Bruschino

De opera wordt uitgevoerd in het Italiaans met Nederlandse en Engelse ondertiteling.

credits

cast: Alexia Macbeth, Jacques De Faber, Manny Dassen, Frederik Bergman, Chelsea Bonagura e.a. / regie: Marcos Darbyshire / muzikale leiding: Sander Teepen / decorontwerp en kostuumontwerp: Agnes Hasun / orkest: philharmonie zuidnederland