Ukraine 4 ever

United Ukrainian Ballet Company
Classical Ballet Gala
za 30 dec 2023 - 20:00 - 22:00
grote zaal
za 30 dec 2023
20:00 - 22:00
Pauze 21:00
Geweest

60 gevluchte Oekraïense dansers brengen deze winter een indrukwekkend balletgala dat de schoonheid, kracht en verzet van de Oekraïense dansers toont.

Anderhalf jaar na het uitbreken van de oorlog raast het geweld nog steeds door in Oekraïne. Dat uit een vreselijke situatie iets moois kan ontstaan, bewijst het United Ukrainian Ballet. Het gerenommeerde gezelschap van zestig gevluchte dansers, mede opgericht door Igone de Jongh danst de indrukwekkende nieuwe balletvoorstelling Ukraine 4 Ever.

Artistiek leider Igone de Jongh vertelt met trots: “De nieuwe voorstelling Ukraine 4 Ever laat zien hoe de dansers intense pijn en verdriet van het vluchten uit hun vaderland omzetten in iets moois en indrukwekkends. Door hun liefde voor dans te delen met het publiek, geven ze niet toe aan de negatieve spiraal van verdriet. Het is een avondvullende show geworden waarin hoop, verzet en schoonheid samenkomen.”

Speciaal voor de wintermaanden hebben Igone de Jongh en Rinus Sprong samen met het gezelschap een feestelijk balletgala samengesteld die de schoonheid, kracht en verzet van de Oekraïense dansers laten zien. Zo tonen ze delen uit het traditionele ballet Paquita en de beroemde pas de deux uit Don Quichote. Ook danst het gezelschap een speels hedendaags duet van de jonge Oekraïense choreograaf Vladislav Detiuchenko, naast een nieuwe creatie Heroyam Slava (Glorie aan de Helden) van de Nederlandse choreograaf Thom Stuart. Ook krijg je primeur te zien: een deel van het Oekraïense ballet Forrest Song. Tot slot mag de beroemdste dans uit Oekraïne, de feestelijke en virtuoze Hopak, niet ontbreken.

The United Ukrainian Ballet bestaat uit zestig dansers die sinds het uitbreken van de oorlog hun toevlucht hebben gezocht in Den Haag. Het afgelopen jaar heeft het gezelschap met groot succes op alle grote danspodia van de wereld gedanst. Van Amsterdam tot Sydney, van Londen tot Washington en Los Angeles. In Engeland zijn zij genomineerd voor het beste balletgezelschap.

Classical Ballet Gala Ukrainian 4 Ever | Chassé Theater Breda

credits

met: United Ukrainian Company / artistieke leiding: Igone de Jongh, Rinus Sprong / producent: United Ukrainian Ballet Foundation i.s.m. Senf Producties