Nous Davidse

Steinway Sessies: Poetry of a city

Douwe Eisenga
zo 7 jan 2024 - 11:00 - 12:15
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 7 jan 2024
11:00 - 12:15
Geweest

Douwe Eisenga brengt je sprankelende muziek. Laat je meeslepen in een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme melodieën en spectaculaire poëzie. Bekijk alle Steinway Sessies hier.

De laatste twintig jaar krijgt Douwe Eisenga steeds meer wereldwijde aandacht. Hij werkt onder anderen met de Britse schrijver David Mitchell, de Amerikaanse choreografe Claudia Schreier en het Russische Moscow Contemporary Music Ensemble. Dichter bij huis schrijft hij muziek voor harpiste Lavinia Meijer, theatermaakster Boukje Schweigman, pianisten Jeroen van Veen & Feico deutekom, Cello Octet Amsterdam en vele anderen.

In dit intieme concert speelt Douwe de soloversie van zijn nieuwe album Poetry of a City en muziek uit vorige albums, waaronder het emotionele For Mattia, wat het startpunt betekende voor een razendsnelle carrière als concertpianist. In 2021 was Douwe de grootste stijger in de Klassieke Top 400. Met For Mattia klom hij van de 381e naar de 99e plaats. Dit jaar staat hij zelfs op de 74e plaats.