Johan Jansen

Steinway Sessies: Jazz met Michiel Borstlap

Michiel Borstlap
zo 12 mei 2024 - 15:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 12 mei 2024
15:00
Geweest

Internationaal erkende jazzpianist Michiel Borstlap brengt hulde aan jazzlegende Herbie Hancock in deze speciale Steinway Sessie. Borstlap combineert zijn unieke mix van jazz met klassieke en eigentijdse invloeden. Bekijk alle Steinway Sessies hier.

Een speciale Steinway Sessie deze middag tijdens Breda Jazz. Michiel Borstlap, een internationaal erkende pianist, brengt hulde aan jazzlegende Herbie Hancock. Het belooft meer dan alleen een muzikaal eerbetoon; het wordt een intieme verkenning van Hancocks invloedrijke carrière en levenswerk. Interessant is dat Hancock zelfs een nummer van Michiel heeft opgenomen en uitgebracht op een officiële release, wat de wederzijdse bewondering en invloed tussen deze twee artiesten benadrukt.

Borstlap, wiens carrière zowel gekenmerkt wordt door avontuurlijke artistieke exploraties als aanzienlijke erkenning, waaronder samenwerkingen met het Radio Filharmonisch Orkest en het Metropool Orkest, staat bekend om zijn veelzijdigheid en diepe verbinding met de jazz. Met een indrukwekkende lijst van acht solo-piano-albums en talrijke internationale prijzen, is zijn bijdrage aan de muziekwereld onmiskenbaar.

Deze middag deelt Michiel Borstlap zijn persoonlijke ervaringen en inzichten over het werken met Hancock. Zijn interpretaties vormen niet alleen een muzikale reis door Hancocks uitgebreide repertoire, maar zijn ook een reflectie van zijn eigen muzikale reis, geïnspireerd door de jazzgrootheid. Borstlaps eigen muzikale stijl, die zich uitstrekt van traditionele jazz tot fusion, pop/rock, en impressionisme, geeft hem een onderscheidende stem om Hancocks invloed en vernieuwingen in de jazzmuziek te vieren. Dit concert belooft een persoonlijke en diepgaande blik te werpen op de levens en werken van twee buitengewone muzikanten, en is een must-see voor liefhebbers van jazz en muziekgeschiedenis.

Michiel Borstlap | Chassé Theater Breda