Klara Festival

Lalaei

Zwerm/Walpurgis
za 16 sep 2023 - 20:30 - 21:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
za 16 sep 2023
20:30 - 21:30
Geweest

Fijn om Walpurgis weer in huis te hebben: vrijhaven voor ontwikkeling, onderzoek, experiment, creatie en presentatie van muziektheater in Vlaanderen. 

Samen met de Iraanse zangeres Sarah Akbari, percussioniste Karen Willems en de muzikale alleskunners van het kwartet Zwerm creëerden ze een aangrijpende muziekvertelling. Vertelster Marie Phillips raapte de moed bij elkaar en vertelt ons een verhaal dat niet langer verzwegen kan worden.

Aan de hand van het mythisch verhaal over koningin Procne uit de Metamorfosen van Ovidius worden de donkere randen opgezocht van de ogenschijnlijke onschuldige liedjes waarmee overal ter wereld kinderen in slaap gewiegd worden. Procne is naast koningin plichtsgetrouwe dochter, gehoorzame echtgenote en liefhebbende moeder. Tot ze op een dag ontdekt dat haar zus een verschrikkelijk onrecht is aangedaan.

Lalaei raakt actuele thema’s zoals het opkomen tegen onrecht en #metoo. Actualiteit, Griekse mythes, Engelse literatuur en muziek komen aan bod in deze must-see voorstelling.  

De voorstelling wordt verteld in het Engels, eenvoudige, dagelijkse spreektaal. Gezongen wordt er ondere andere in het Turks, Koerdisch, Hebreeuws en het Perzisch. 

Extra leuk! De voorstelling wordt gespeeld met een toneel-op-toneel opstelling. Hierbij neem je plaats op het toneel en deel je het podium met de spelers. Een bijzondere toneelervaring dus.

In het bestelproces kies je wel voor een rij-en stoelnummer in de zaal. Op deze stoel kom je dus niet te zitten, want je krijgt een mooie plek op het podium.

Onderdeel van

credits

muziek: Zwerm, Karen Willems en Sarah Akbari / storytelling: Marie Phillips / eindregie: Raphael Rodan / scenografie: Stef Depover / Oeil exterieur: Judith Vindevogel / coaching: Farnoosh Farnia / productie: Zwerm en WALPURGIS / coproductie: DE SINGEL en Klara Festival / met de steun van de Vlaamse gemeenschap en Stad Antwerpen