Return to The Dark Side Of The Moon

Pink Floyd Project
vr 29 dec 2023 - 20:00 - 22:15
grote zaal
vr 29 dec 2023
20:00 - 22:15
Pauze 21:00
Geweest

Ga mee terug in de tijd! Pink Floyd Project neemt je mee naar 1973. Hét jaar waarin Pink Floyd uitgroeit tot wereldact. Geïnspireerd op het optreden in de unieke Live at Pompeï-concertfilm speelt de band een show zoals Pink Floyd dat 50 jaar geleden zelf deed. 

Pink Floyd Project brengt de unieke sound van de tijdloze muziek van één van de meest invloedrijke bands aller tijden. Verwacht een muzikaal en groots visueel spektakel waar je oren en ogen te kort komt.

Experimentele nummers zoals Obscured by Clouds, Set the Controls for the Heart of the Sun en Careful with that Axe, Eugene vormen de basis vande muzikale zoektocht. Met het 23 minuten durende Echoes maakt de band de opstap naar Pink Floyds grote doorbraak in 1973 met het album The Dark Side of the Moon. Het album viert zijn 50-jarig jubileum én behoort tot de bestverkochte albums aller tijden

Na de pauze speelt Pink Floyd Project een integrale uitvoering van dit album, inclusief klassieke Floyd-songs als Time, The Great Gig in the Sky, Us and Them en uiteraard Money.

De geschiedenis van Pink Floyd
Met het vertrek van medeoprichter en geluidsbepaler Syd Barrett in 1968 startte Pink Floyd aan een experimantele, muzikale zoektocht met albums als Ummagumma, Atom Heart Mother en Obscured by Clouds. Van lieflijke luisterliedjes, elektronisch knip-en-plakwerk tot bluesrock en dromerige psychedelica. Alles viel in 1971 op zijn plek met Echoes. Die plaat maakte de weg vrij voor het allesbepalende The Dark Side of the Moon, waarmee Pink Floyd twee jaar later definitief een plek verwierf in de rij van wereldacts.

Op The Dark Side of the Moon verwerkt Roger Waters de spanningen die hij als rockartiest inmiddels aan den lijve ondervindt. Bijvoorbeeld de snelheid waarmee het leven voorbijgaat (Breathe), reizen (On the Run), tijd (Time) en de dood (The Great Gig in the Sky). De groep werkt ruim een jaar aan het album en als de plaat in maart 1973 verschijnt, wordt die al snel gezien als een grote mijlpaal in het oeuvre van Pink Floyd. De impact is 50 jaar na dato nog steeds even groot als bij het verschijnen. Time, Money en Us And Them groeien uit tot klassiekers en staan jaarlijks in de NPO Radio 2 Top 2000.

Pink Floyd Project - Return to The Dark Side Of The Moon - Chassé Theater Breda