Orphée et Eurydice

Nederlandse Reisopera
di 7 mei 2024 - 20:00
grote zaal
di 7 mei 2024
20:00
Bestellen

De opera Orphée et Eurydice vertelt het bekende verhaal van Orpheus. Na de plotselinge dood van zijn jonge echtgenote reist Orpheus af naar de onderwereld om haar terug te halen uit het schimmenrijk. Tijdens zijn reis wordt de mythische zanger tegengehouden door geesten uit de dodenwereld. 

Zijn gezang weet hem uiteindelijk naar de Elysische velden te brengen, waar hij Eurydice aantreft. Zij weigert Orpheus te volgen en haar bestaan in vergetelheid te verruilen voor het aardse tranendal. Maar uiteindelijk besluit ze hem toch te volgen. Wanneer Orpheus omkijkt terwijl dit hem nadrukkelijk verboden was, verliest hij voor de tweede maal zijn geliefde. Gelukkig geeft aan het einde de altijd zegevierende liefdesgod Amor de treurende Orpheus zijn geliefde terug. 

Christoph Willibald von Gluck (1714-1787) bracht het bekende Orpheusverhaal terug tot de essentie: een compact drama voor drie personages: Orphée, Eurydice en L’amour.

Nederlandse Reisopera - Orphée et Eurydice - Chassé Theater Breda

credits

muzikale leiding: Sascha Goetzel / regie: Jennifer Williams / choreografie: Pim Veulings / scenograaf: NN / kostuumontwerp: Sanne Oostervink / lichtontwerp: Alex Brok

Orphée - Yaroslav Abaimov
Eurydice - Kristina Bitenc
L’ Amour - Lucia Martin Carton

Met koor Consensus Vocalis
Met orkest Phion