Anne Claire de Breij

The Little Match Girl Passion

Wishful Singing en Lavinia Meijer
zo 17 dec 2023 - 15:00 - 16:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
zo 17 dec 2023
15:00 - 16:30
Pauze 15:40
Geweest

Laat je betoveren door de stemmen van Wishful Singing en harpiste Lavinia Meijer. Samen brengen zij deze winter een hartverwarmend programma met het aangrijpende verhaal van Het meisje met de zwavelstokjes en Benjamin Brittens beroemde A Ceremony of Carols. 

Het is oudejaarsavond en vreselijk koud. Terwijl iedereen gezellig thuis zit voor het warme haardvuur moet het meisje buiten zwavelstokjes verkopen. Ze krijgt het zo koud dat ze zelf een stokje aansteekt. Zo begint het aangrijpende verhaal in The Little Match Girl Passion van David Lang. Het bekende sprookje van Hans Christian Andersen is door Lang bewerkt tot een eigentijdse klassieker en werd in 2008 bekroond met de Pulitzerprijs. Een hartverscheurend kerstverhaal in de traditie van Charles Dickens’ A Christmas Carol en de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Speciaal voor de voorstelling maakt Lavinia Meijer een arrangement voor de harp en de vijf zangeressen van Wishful Singing. 

Daarnaast voeren zij Benjamin Brittens beroemde A Ceremony of Carols uit: één van de meest veelzijdige composities binnen het bestaande kerstrepertoire. Geïnspireerd op een dichtbundel schreef Britten midden op de Atlantische Oceaan dit meesterwerk. Het werk is opgebouwd uit diverse kerstliederen die hij samenstelde uit zowel gregoriaanse Latijnse zang als traditionele Christmas Carols. Een perfecte belichaming van de Britse traditie vol sfeer, gezelligheid en authentieke kerstsfeer.

Over de makers
Harpiste Lavinia Meijer treedt wereldwijd op: van Europa tot Amerika en Azië. Op haar negende speelde ze voor het eerst op de harp, om vervolgens iedereen te betoveren. Ze studeerde cum laude af, won vele prijzen en haar album met  componist Philip Glass haalde platina.  

De vijf klassiek geschoolde zangeressen van Wishful Singing zingen een breed scala aan muziekstijlen. Van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Het ensemble combineert de unieke kracht van vocale muziek met in deze voorstelling het prachtige harpspel van Lavinia. 

Chassé Ontmoet
Ontmoet gelijkgestemden tijdens je bezoek aan het theater. Of je alleen naar het theater gaat of samen met iemand; iedereen kan aansluiten bij Chassé Ontmoet. De plek om elkaar voor aanvang, in de pauze en na afloop van een voorstelling te treffen en gezellig (na) te praten. meer info