Amanda Harput

HERFST

Ryan Djojokarso
vr 6 okt 2023 - 20:30 - 21:45
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
vr 6 okt 2023
20:30 - 21:45
Geweest

Na WINTER/21/J. en LENTE/22/K. maakt choreograaf Ryan Djojokarso een nieuwe, indrukwekkende voorstelling waarin afscheidsrituelen uit verschillende culturen samenkomen. 

In HERFST speelt de Dood de hoofdrol. De Dood is in aantocht. Wanneer weten we niet, maar dat zij komt staat vast. We kunnen er niet omheen. We moeten afscheid nemen. 

In elke cultuur wordt anders afscheid genomen van geliefden. Van het plakje cake en een kopje koffie tot een uitbundige viering van het leven. Rituelen geven richting aan ons rouwproces. In HERFST vermengen liederen en afscheidsrituelen uit de Javaans-Surinaamse, Caribische en Indonesische cultuur zich met het requiem uit de westerse muziekgeschiedenis. HERFST bevat dans, (opera)zang, theater en beeld. De performers bezweren hun angst, ontkennen, gaan woedend de confrontatie aan en verlangen naar een beeld voorbij de eindigheid. Langzaam wordt zo het onvermijdelijke omarmd. 

Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) is choreograaf en theatermaker en richtte zijn eigen stichting LIBI op. Zijn eerste voorstelling WINTER/21/J. werd meteen genomineerd door de Nederlandse Toneeljury als één van de meest indrukwekkende voorstellingen van het seizoen. Hij won de BNG Bank Dansprijs en werd genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Hij werkt met zowel professionele als amateurperformers en laat verschillende disciplines samenkomen in herkenbare en verhalende danstheatervoorstellingen.

Ryan Djojokarso - HERFST - Chassé Theater Breda

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

choreografie & regie: Ryan Djojokarso / performers (spel, zang, dans): Ria Marks, Bernadeta Astari, Tiffany Vicario, Robin Nimanong, e.a. / lichtontwerp: Ate Jan van Kampen / compositie: Jorg Schellekens / dramaturgie: Jappe Groenendijk / met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Scapino Ballet