Alex Avgud

We, the EYES

ICK-Emio Greco/Pieter C.Scholten
do 16 mei 2024 - 20:30 - 21:50
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
do 16 mei 2024
20:30 - 21:50
Geweest

Een groep baant zich vanuit totale duisternis een weg naar het licht, naar nieuwe vormen van bestaan, leven en identiteit. In WE, the EYES zijn we getuige van de start van een micro-maatschappij. ICK, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een platform voor internationale dans. Met het sensationele, bijna vloeibare idioom van de twee choreografen verwierf ICK een positie in de voorhoede van de internationale dans en won het diverse prijzen.

Wie zijn wij? Hoe leven wij na instortende zekerheden? 

In WE, the EYES zijn de overlevenden na een vernietigende brand op zoek naar het ware leven, naar de verbinding met hun instincten, intuïtie en met elkaar. Hoe kunnen ze weer lustig spelen met het vuur zonder op te branden? Hoe schipperen ze tussen fatalisme en hoop, tussen eindtijd en toekomst, tussen afbranden en opbouwen, tussen adem en ademloosheid? 

In WE, the EYES wordt een micro-maatschappij uitgebeeld die op een bepaald moment uit het niets ontstaat en lichamen in het hier en nu samenbrengt. Hoe kunnen we nu medemens zijn? Welke vormen van empathie zijn mogelijk? Wat gaan we met elkaar ontdekken als wij “WE” zijn. Waaruit bestaat dan onze identiteit? Op de muziek en geluid van rock, bodysound, elektronisch, experimenteel en klassieke muziek breken de performers door naar een nieuwe wereld, aangevuurd door zang, slagen en ritmes van de percussie. De lichamen zijn massa en individu, schuld en onschuld. 

WE, the EYES wil perspectieven ter discussie stellen in een maatschappij in crisis en claimt verandering. Het is na WE, the BREATH, de tweede voorstelling in de WE-Cycle. ICK is ervan overtuigd dat we de komende tijd ingrijpende veranderingen gaan doormaken. Maar we zijn nu nog blind voor de diepere dimensie daarvan. Dat remt ons. De WE-projecten geven een podium aan de reis, die we samen als mensheid ondernemen.

in de pers
★★★★ "In We, The Eyes wordt een belangrijke levensopdracht vervat in fraai totaaltheater." - Volkskrant

 

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

Onderdeel van

credits

concept en choreografie: Emio Greco | Pieter C. Scholten / performers: dansers ICK-Ensemble / percussie: Agostinho Sequeira & Dániel Bolba / zang: Pink Oculus / video: Ruben van Leer / sound design: Salvador Breed / licht: Henk Danner, Israël Del Barco / kostuums: Clifford Portier / dramaturgie: Florian Hellwig / technisch producent: Israël Del Barco / coproductie: Le Manege, Scène National de Maubeuge, Ravenna Festival / performers in video: Helena Volkov, Sedrig Verwoert, Edward LIoyd en Suzan Tunca