Exchange Project

The100Hands
do 5 okt 2023 en vr 6 okt 2023
do 5 okt 2023
en
vr 6 okt 2023

Spullen, diensten, kennis, vermaak, onzin. De hele dag wisselen mensen met elkaar uit. In de Westerse samenleving krijgt die uitwisseling steeds meer het karakter van een transactie: het uitwisselen van goederen en diensten tegen geld. Exchange Project onderzoekt wat er gebeurt als we de routines van de marktwerking in vraag stellen of veranderen.

Met Exchange Project onderzoeken het Bredase dansgezelschap The100Hands en de lectoren Godelieve Spaas (Economy in Common / Economie als Gemeengoed) en Falk Hübner (Artistic Connective Practices) wat er gebeurt als je de relatie in plaats van geld, centraal stelt in het uitwisselen van dingen.  Ze doen dit vanuit de overtuiging dat de (veer)kracht van een gemeenschap voortkomt uit verbindingen die ontstaan. Daarmee worden uitwisselingen een belangrijke bouwsteen voor een eerlijke  economie en samenleving. Met een lecture performance, een interactieve voorstelling en een expositie  bevragen zij de werking en waarden van de uitwisseling en onderzoeken zij samen met het publiek welke andere manieren van uitwisseling denkbaar zijn en wat die kunnen voortbrengen.

In de fysieke voorstelling nodigt een groep dansers en musici je uit om naar uitwisseling te kijken als niet alles van tevoren vastligt, als cijfertjes en woorden wegvallen en uitwisseling ook (weer) fysiek en persoonlijk wordt. In een afwisseling van kijken, doen, ervaren en reflecteren herontdek je wat uitwisseling voor jou betekent, maar maak je ook kennis met andere perspectieven daarop en kijken we voorbij de oppervlakkige verschillen tussen mensen naar de waarde van uitwisseling op zich. Of je nou meer van observeren houdt of juist midden in de actie wil zitten, Exchange Project biedt ruimte om diverse standpunten naast elkaar te ervaren. Wees welkom en ‘come as you are’!

Goed om te weten: De voertaal is (eenvoudig) Engels. Tijdens de voorstelling wordt je op een veilige manier uitgenodigd om interactie aan te gaan met andere aanwezigen. Ben je minder goed ter been? Dan kan je dit vlak voor de voorstelling aangeven. Helaas is deze voorstelling minder geschikt voor mensen met verminderd zicht of hoorproblemen.

 

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

concept, dramaturgie en spel: Mojra Vogelnik-Škerlj / concept, tekst en choreografie: Jasper Džuki Jelen / concept, onderzoek en lecture: Godelieve Spaas (Avans) en Falk Hübner (Fontys) / dans: Alkis Barbas, Bryan Atmopawiro, Myrthe Marchal, Emma Thomson / muziekcompositie: ArthurMusic / muziek uitvoering: Abel Ton / kostuums: Esther Sloots / coproductie: Avans Hogeschool, Fontys Hogeschool voor Kunsten

The100Hands werkt in een meerjarige samenwerking met DansBrabant.