Lloydscompany

Unbreakable

Lloydscompany &Soweto Skeleton Movers
wo 22 nov 2023 - 20:30 - 21:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 22 nov 2023
20:30 - 21:30
Geweest

Duik in de wereld van Soweto Skeleton Movers. Met een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance, opzwepende beats en visuals vertellen vijf dansers hun indrukwekkende levensverhaal. 

Ondanks tegenslagen en verleidingen zijn de dansers van Soweto Skeleton Movers 'unbreakable’. Ondersteund met een eigentijdse soundtrack met invloeden van afrohouse nemen ze je mee naar Soweto. Met dans vertellen zijn hun verhaal en uiten ze hun gevoelens.

over de makers
Unbreakable is een samenwerking tussen de Rotterdamse choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers. Nadat Jonzi D de dansers had ontdekt in Soweto, beleefden zij hun grote doorbraak tijdens Breakin’ Convention in 2016. Hun stijl is pantsula en staat vooral bekend om het verbazingwekkende acrobatisch voetenwerk.

Onder de vlag van Lloydscompany komen dansers, opkomende urban makers én de underground battle scene samen. Lloyd Marengo is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino Ballet en Conny Janssen Danst. 

Lloydscompany & Soweto Skeleton Movers - Unbreakable - Chassé Theater Breda
Thijs Huizer

credits

dansers: Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe / choreografie: Soweto Skeleton movers en Lloyd Marengo / regie: Jonzi D