Elza Jo

Cock

Theater Oostpool
Be Proud
wo 31 jan 2024 - 20:30 - 22:15
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 31 jan 2024
20:30 - 22:15
Geweest

Doet het ertoe tot wie of tot wat we ons aangetrokken voelen? De award winnende voorstelling Cock is voor het eerst in Nederland te zien.

Wanneer John een pauze inlast in de relatie met zijn vriend, ontmoet hij tot zijn eigen verbazing de vrouw van zijn dromen. Vol schuldgevoel en besluiteloosheid begint hij aan een provocerende zoektocht naar zijn eigen seksualiteit. Openhartig schippert John tussen twee werelden. Maar hoe kies je voor de ander, als je zelf even niet meer weet wie je bent?

In regie van Char Li Chung brengt Theater Oostpool dit scherpe en humoristische toneelstuk over liefde, identiteit en seksualiteit. Een prikkelend drama, vol vermakelijke en hartverscheurende dialogen.

Op West End in Londen was Cock al een overdonderend succes. Met acteurs Daniel Cornelissen, Sander Plukaard, Joy Delima en Peter Blok komt Cock nu naar Chassé.

in de pers

★★★★ "Cock is een van de leukste en geestigste voorstellingen sinds lange tijd. Een razend knap geschreven komedie met een melancholiek randje: over liefde en verlangen, over twijfel en hoogmoed." - Volkskrant

★★★★ "Het is een fascinerende en brutale performance, die aan het denken zet over seksualiteit en al te starre hokjes." - NRC

regisseur Char Li Chung
Char Li Chung maakte eerder al een succesvol drieluik over historische queer figuren (Don Caravaggio, De Profundis en Edward II – The gay king) en trok afgelopen seizoen uitverkochte zalen met De Banangeneratie, een voorstelling over de Aziatische gemeenschap in Nederland. Nu is Char Li terug met een queer voorstelling, deze keer gesitueerd in de wereld van nu.

Char Li Chung: “Cock biedt een verfrissende en liefdevolle kijk op seksualiteit, onze obsessie met zekerheid en ons diepgewortelde ongemak met ambiguïteit. Waarom moeten we ons in een wereld vol eindeloze mogelijkheden beperken met labels?

Onderdeel van

credits

tekst: Mike Bartlett / vertaling: Han van Wieringen / regie: Char Li Chung / spel: Daniel Cornelissen, Joy Delima, Peter Blok en Sander Plukaard / dramaturgie: Madelon Kooijman / lichtontwerp: Yuri Schreuders / kostuumatelier: Femke van Neerven / hoofd: productie Rudy van Wijk / productieleiding: Ilze Versloot / hoofd techniek: Nik Tenten