Benning & Gladkova

Panic Room

Theater Utrecht (Floor Houwink ten Cate)
wo 8 mei 2024 - 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 8 mei 2024
20:30
Bestellen

Panic Room is een intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die opgesloten zitten in een donkere ruimte. Kennen ze elkaar of toch niet, en waarvoor zijn ze op de vlucht? De buitenwereld, de ander of zichzelf? 

De kelder, waar ze zich veilig wanen, dringt het verleden aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. In een race tegen de klok, proberen ze door een onontkoombaar rollenspel de uitgang te vinden in de hoop het weer licht te laten worden. Maar kan je de ander wel verlossen uit de donkerte of alleen jezelf? 

Na hun succesvolle samenwerking aan het familiedrama Sea of Silence slaan theatermakers Floor Houwink ten Cate en Abke Haring en schrijver Esther Duysker voor Panic Room de handen ineen met Jacob Derwig. Samen maken zij een bloedernstige en humoristische, dystopische en hoopvolle voorstelling tegelijkertijd, over een oorlog tussen het hoofd en hart.

 

credits

regie: Floor Houwink ten Cate / tekst: Esther Duysker & Floor Houwink ten Cate / spel: Abke Haring & Jacob Derwig / compositie: Jimi Zoet / kostuumontwerp: Rebekka Wörmann