Thijs Maas

Drift

Christian van Eijkelenburg
za 11 nov 2023 - 20:30 - 21:45
kleine zaal
za 11 nov 2023
20:30 - 21:45
Geweest

In Drift zoekt Christian naar antwoorden en toont hij ons (on)vermogen onszelf te zijn te midden van de ander. Een verfrissend en absurdistisch cabaretspektakel. 

Christian van Eijkelenburg is genomineerd voor de Neerlands Hoop.

Welke emoties, gedragingen en verlangens hebben we geaccepteerd en welke worden we geacht te onderdrukken? Aan de hand van eigenzinnige verhalen, gemixt met elektronische beats, kleurrijke visuele droombeelden, filosofische uitbarstingen, absurde lipsync-acts en theatrale driftbuien zoekt Christian naar antwoorden. 

Christian van Eijkelenburg maakte ruim zes jaar onderdeel uit van cabaretduo De Fransse Eijkel. Na mooie successen te hebben geboekt, zoals het veroveren van de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, werd het voor Christian tijd om toe te geven aan zijn eigen innerlijke driften. Daarom komt hij met zijn eerste solovoorstelling Drift.

Genomineerd voor de Neerlands Hoop
Op maandag 9 oktober 2023 worden de Cabaretprijzen uitgereikt tijdens het Cabaretgala in Theater Diligentia in Den Haag. Christian van Eijkelenburg is met zijn voorstelling Drift genomineerd voor de Neerlands Hoop. 

Uit het juryrapport: "Durf je jezelf opnieuw uit te vinden als cabaretier en theatermaker, als het duo (De Fransse Eijkel) stopt, waar je al 6 jaar onderdeel van uitmaakt. Die vraag stelde Christian van Eijkelenburg zichzelf en het resultaat is een sterk debuut zonder concessies. Van Eijkelenburg bouwt op zijn sterke fysieke spel, is energiek, strak en innemend. De prachtige, overtuigende visuals die hij zelf vormgaf, ondersteunen zijn zoektocht naar zichzelf. Christiaan toont zich in Drift een zeer originele en relevante maker."

Christian van Eijkelenburg - Drift - Chassé Theater Breda

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement