Future Citizens

New Dutch Connections
do 25 jan 2024 - 16:00 - 18:00
kleine zaal
do 25 jan 2024
16:00 - 18:00
Geweest

Future Citizens is een theaterserie met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Elke voorstelling wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn of haar plek in Nederland gevonden heeft. 

Een belangrijke reden om deze serie te maken is dat je weinig leest of ziet over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk.

Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet. Tijdens Future Citizens stellen we je voor aan talentvolle nieuwkomers vol ambities en dromen. Elke avond draait om een specifieke sector, bijvoorbeeld de financiële sector, zorg of IT. 

Future Citizens is een vervolg op de prijswinnende productie van New Dutch Connections, The Bright Side of Life, een voorstelling als een middel om een inclusieve samenleving te bouwen. Future Citizens gaat over de zoektocht naar hoe we met elkaar verder gaan en wat we voor elkaar kunnen betekenen. De dialoog aangaan, een relatie opbouwen en verbinden. Dat is de essentie van Future Citizens.

Future Citizens | Chassé Theater

credits

concept, inhoud en regie:  Bright O. Richards / spel: Mo Hersi, Soufiane Moussouli, Sylvia Boone, Barbara Willemsen, Ayşegül Karaca en anderen / compositie & muziek: Nawras Altaki, Oleg Fateev, Emine Bostanci en Lamin Kuyateh / decor en kostuum: Laura de Jong / Lichtprojectie: Uri Rapaport / tekst: Babah Tarawally en Enne Koens