Merlijn Doomernik

Doet u ook mensen?

Janneke de Bijl
za 2 mrt 2024 - 20:30 - 21:55
kleine zaal
za 2 mrt 2024
20:30 - 21:55
Geweest

Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. Doet u ook mensen? is haar derde cabaretprogramma. In de zomer van 2023 verschijnt haar debuutroman Als, dan bij Nijgh & van Ditmar. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu, maar wel steeds.

Geloof het of niet, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet naar haar luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had. 

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt. 

Tijdens Of je worst lust?! in september gaf Janneke al een voorproefje en dat smaakte naar meer! Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Over redden wat er te redden valt. Met als wezenlijke vraag: waar plaats je de uitroeptekens in je agenda? Bij de kliko die aan de weg moet, of bij je dood?

Janneke de Bijl - Doet u ook mensen? | Chassé Theater

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

regie: Selma Susanna / muziek: Jan-Willem Rozenboom / techniek: Niesje van Apeldoorn / met dank aan: Jans Budding, Jasper Dijkema en Jochen Otten