Na het einde

Marmoucha
do 28 mrt 2024 - 20:30
kleine zaal
do 28 mrt 2024
20:30
Bestellen

Twee tegenpolen staan tegenover elkaar: de neonazi Christiaan en islamitische extremist Ali. De mannen blijken niet altijd zo radicaal te zijn geweest, maar de omstandigheden hebben hen veranderd. 

In de voorstelling nemen de theatermakers Mohammed Azaay en Karim El Guennouni op vermakelijke, uitgesproken wijze stelling tegen de verharding en de polarisatie in de samenleving. Vanuit een soort hiernamaals keren Christiaan en Ali terug naar de periode waarin ze ieder afzonderlijk van elkaar zijn ontspoord en geradicaliseerd. Ze ontdekken dat ze in essentie veel meer gemeen hebben dan ze dachten.

Voor Mohammed Azaay en Karim El Guennouni - bekend van De Varkensfabriek - is dit de vierde voorstelling die zij samen maken. De acteurs staan bekend om hun snelle en vlijmscherpe speelstijl, hun flitsende dialogen, hun dromerige beschouwende monologen en de absurde situaties waarin zij terechtkomen.

Na Het Einde is een bizarre, tot nadenken stemmende en bij vlagen hilarische voorstelling met maatschappijkritische, humoristische en filosofische aspecten. Het is een interdisciplinaire muziektheatervoorstelling waarbij theater, muziek, geluid, videobeelden en mapping geïntegreerd zijn.

In de producties van Marmoucha staat een moderne benadering van de culturele muziekrijkdom uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Méditerranée centraal. In de muziektheatervoorstelling Na het Einde is een cross-over van de diverse muziekgenres geïntegreerd.

Marmoucha - Na het Einde | Chassé Theater

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

spel en regie: Karim El Guennouni, Mohammed Azaay / DJ en muzikant: Mauricio Lobao / tekst: Enver Husicic /
componist: Avisha Darash / decor: Pavle Mihalic / lichtontwerp: Mike van de Lagemaat / film- en videobeelden:
Jelle Posthuma / vormgever videomapping: Aram Aramis