Na het einde

Marmoucha
do 28 mrt 2024 - 20:30 - 22:00
kleine zaal
do 28 mrt 2024
20:30 - 22:00
Geweest

Marmoucha presenteert de muziektheatervoorstelling Na het Einde met het dynamisch duo Mohammed Azaay en Karim El Guennouni (De Varkensfabriek) in de hoofdrol. Ontdek de intense interacties tussen twee tegenpolen in een wereld van mondiale spanningen en persoonlijke tragiek.

Na het Einde is een bizarre, tot nadenken stemmende en bij vlagen hilarische voorstelling die maatschappijkritische, humoristische en filosofische elementen vermengt. Gesitueerd in in het jaar 2030, belicht dit dystopische stuk thema’s als verlies, pijn, haat, wraak en karma.

Deze diepgaande muziektheatervoorstelling neemt het publiek mee op een emotionele reis en ontrafelt de intense en complexe interacties tussen Ali El Jabali, een islamitische fundamentalist, en Christiaan Benders, man met neonazistische overtuigingen. Wanneer Christiaan een cruciale lening nodig heeft om zijn bedrijf, Benders BV, te redden, stuit hij op een onverwachte hindernis: zijn aanvraag wordt afgewezen door Ali. Deze afwijzing ontketent een reeks gebeurtenissen waarbij professionele grenzen vervagen en persoonlijke overtuigingen in conflict komen. De discussie escaleert naar een verhitte confrontatie, culminerend in een fysieke strijd. Blijven hun werelden botsen, of hebben ze meer gemeen dan gedacht?

De voorstelling legt de intensiteit van menselijke emoties en overtuigingen bloot door de confronterende interactie tussen deze twee personages, die niet alleen tegenpolen zijn maar ook spiegels van elkaar. 

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

spel en regie: Karim El Guennouni, Mohammed Azaay / Regieassistent: Guus Boswijk / DJ en percussie: Mauricio Lobao / Ud & Componist:  Mohamed Ahaddaf / viool & muzikant: Julia Rusanovky, Sophie De Rijk / tekst: Enver Husicic / lichtontwerp, decor- en video-ontwerp: Jofferey van der Vliet / lichttechniek: Mathiesse Coornaert / kostuumsontwerper: Silvana Nicoletta / geluidstechniek: Anil Ramphal / productie: Taraneh Pouryousef Nobar