Merlijn Doomernik en Marcel van den Broek

Blow the wind easterly

Eric Vloeimans, Kinan Azmeh & Jeroen van Vliet
do 4 apr 2024 - 20:30
kleine zaal
do 4 apr 2024
20:30
Bestellen

Na het succes van het programma Levanter sloegen Klarinettist Kinan Azmeh, trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet opnieuw de handen ineen. Blow The Wind Easterly is een concert waarin hun werelden ragfijn samensmelten. Het leverde hen een nominatie op voor de Jazzism Edison Publieksprijs 2023.

In Blow The Wind Easterly komen de mannen met nieuw repertoire en nemen ze je mee op een muzikale ontdekkingsreis. In een avond met onverwachte vergezichten en de eindeloze, allesomarmende zee. 

Kinan Azmeh is een internationaal bewonderd musicus. Deze topklarinettist uit Damascus nodigde toptrompettist Eric Vloeimans tien jaar geleden uit voor een eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Al lang was Vloeimans gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Ze wilden allebei meer en speelden samen Levanter, een betoverende voorstelling waarin de mannen werden bijgestaan door toppianist Jeroen van Vliet. 

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

Onderdeel van