Haar in de Wind

Wilfried de Jong & Caro Derkx
do 2 mei 2024 - 20:30
kleine zaal
do 2 mei 2024
20:30

Haar in de wind is theater voor fietsfanaten en luie bankzitters. Als Caro en Wilfried rijden over bospaden, dijken en glinsterend asfalt slaat hun fantasie op hol. Energie, verhalen en humor op vier dunne bandjes. 

Wilfried de Jong en Caro Derkx zijn gek op fietsen. Fietsen is sporten, zwoegen en doorzetten, maar het levert ook stof op tot nadenken. Wilfried zette Caro ooit op een racefiets, zij stopte vanaf toen niet meer met trappen.

In Haar in de Wind staan een oude stalen Pegoretti en een Trek van carbon recht tegenover elkaar. Caro en Wilfried zijn anderhalf uur tot elkaar veroordeeld. In lief en leed. Een theatrale tocht vol vriendschap, strijd en rare invallen. Bijzonder: in filmbeelden zien we hoe Caro in de voetsporen van Wilfried voor het eerst een Alpenreus beklimt.

Caro Derkx studeerde in 2019 af aan de Toneelacademie Maastricht en ontwikkelt haar werk vanaf 2020 bij Frascati Producties. Zij wordt door de pers geroemd om haar trefzekere stijl en uitdagend theater, haar rake ensceneringen getuigen van een uitgesproken en zeer ontwikkeld kunstenaarschap.

Wilfried de Jong kennen we als theater-en televisiemaker en schrijver. Recent stond hij in het Luxor met Waardenberg & De Jong. Ook maakte hij persoonlijke solovoorstellingen en werkte hij samen met Wim Opbrouck (Toneelgoep Maastricht).

Caro Derkx en Wilfried de Jong speelden eerder samen bij Toneelgroep Maastricht en fietsen sindsdien regelmatig samen.

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

Wilfried de Jong & Caro Derkx - Haar in de Wind | Chassé Theater Breda