Koen Broos

De nieuwe man

DE HOE
do 23 mei 2024 - 20:30 - 22:10
kleine zaal
do 23 mei 2024
20:30 - 22:10
Geweest

Bijna twee decennia na De man die zijn haar kort liet knippen (2004) komen diezelfde man en diezelfde vrouw van toen elkaar opnieuw tegen. In de originele voorstelling, geïnspireerd op het boek van Johan Daisne, komen ze samen in een restaurant. Harvey Weinstein is nog een succesvolle producent en de term mansplaining bestaat nog niet. De man is een schrijver, de vrouw een actrice. Ooit waren ze verliefd, maar de angst om elkaar kapot te maken stond hun liefde in de weg.

In De nieuwe man treffen ze elkaar op de luchthaven van Rome, in een wereld waarin alle heilige huisjes verwoest lijken. Oude zekerheden wankelen op broze fundamenten. Zullen ze zelf ook aan het wankelen gaan? Worden hun herinneringen gekoesterd, of genadeloos herzien? Is de tijd rijp voor een echte dialoog? En hoe voer je zo'n dialoog als er voortdurend iemand meekijkt? Wie de originele voorstelling niet zag, hoeft zich geen zorgen te maken. De nieuwe man staat op zichzelf en blijft verrassen.

DE HOE - De nieuwe man | Chassé Theater Breda

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

 

credits

cast: Natali Broods, Peter Van den Eede, Willem de Wolf / techniek: Bram De Vreese, Shane Van Laer / kostuums: Elisabeth Michiels / productie: DE HOE / coproductie: Het Laatste Bedrijf