Sjoerd Derine

Rhythm & Flow

ISH Dance Collective
do 4 apr 2024 - 20:00
grote zaal
do 4 apr 2024
20:00
Bestellen

Een danser daagt een muzikant uit, ze voeren de beat op en voelen de adrenaline pompen. Zij storten zich vol overgave in elkaars flow. Voel je hartslag stijgen met spectaculaire choreografieën tegen een verticale muur, powermoves op een doorzichtige vloer en opzwepende livemuziek. Voel het ritme en geef je over aan het moment.

In de nieuwe theatervoorstelling Rhythm & Flow ontmoeten muzikanten, freerunners en hiphop dansers elkaar rondom de randen van het podium. Wat gebeurt er als de ritmes van deze verschillende disciplines samensmelten of juist met elkaar clashen? 

Muziek, hiphop, breaking en freestylen: elke discipline heeft zijn eigen cadans. In de stoere voorstelling Rhythm & Flow laat choreograaf Marco Gerris disciplines samenvloeien en weer uiteengaan. In een stroom van energie laten de performers zich meevoeren door de beat en spelen zij met licht en ruimte. Zij bewegen met elkaar mee en komen tot een perfecte synergie, waardoor een nieuw ritme ontstaat. Deze adembenemende show zorgt ervoor dat je continu op het puntje van je stoel zit.

over de maker
Choreograaf, artistiek leider en oprichter Marco Gerris vindt al meer dan twintig jaar met succes zijn weg buiten de gebaande paden. Geïnspireerd door straatcultuur brengt ISH hiphop dans en urban sports naar het theater. Verenigd door het besef dat grenzen niet bestaan, maakt ISH dans van elementen die je niet meteen als dans zou bestempelen. Er ontstaat bewegingsvrijheid als je de kaders loslaat: de verbindende kracht van een open blik.

credits

regisseur en producent: Marco Gerris / Bboys: Oscar Starink, Shane Boers / dansers: Lars de Vos,      Herrold Anakotta, Gino Jagessar, Tyrone Menig, Noor Jayani, Stasy Terehhova / paaldanseres: Yvonne Smink / freerunners: Noa Diorgina, Bart van der Linden, Siebe van de Spijker / dj: Irie Weergang Bove / saxofonist: Sanne Landvreugd