Fallen Leaves

Aki Kaurismäki
do 7 dec 2023 tot wo 17 jan 2024
do 7 dec 2023
tot
wo 17 jan 2024

Trouw (★★★★★) 'Hartverwarmend'
NRC (★★★★) 'Zeer roerende romantische komedie'

Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven. Het samen bereiken van dit doel blijkt knap lastig door zijn alcoholgebruik, verloren telefoonnummers en het niet kennen van elkaars namen of adressen. De algemene neiging van het leven om obstakels op te werpen voor degenen die streven naar geluk, helpt de situatie ook bepaald niet mee.

Short list voor de oscars

Fallen Leaves is de Oscar inzending van Finland en geldt als een van de kandidaten voor de Oscar voor beste buitenlandse film. Momenteel staat de film op de shortlist, maar daar kan op 23 januari zomaar vandering in komen.

Over regisseur Aki Kaurismäki

Het werk van Kaurismäki wordt vaak geprezen vanwege de aandacht voor mensen in benarde omstandigheden, variërend van Shadows in Paradise (1986) en The Match Factory Girl (1990) tot Juha (1999) en Lights in the Dusk (2006). Steeds vertelt de regisseur over eenzaamheid, gebrekkige trouw en ingewikkelde liefde in zijn kenmerkende stijl: droog, komisch en nostalgisch. Kaurismäki's personages blijken, te midden van alle met wodka doordrenkte melancholie en accordeonklanken, meer dan alleen verliezers te zijn; zijn sympathieke, onhandige helden lijden onder het leven, maar elke keer blijkt dat leven toch de moeite waard te zijn om geleefd te worden.

Fallen Leaves | Chassé Cinema Breda
Regie
Aki Kaurismäki
Cast
Jussi Vatanen, Alma Pöysti
Speelduur
81 min
verwacht
do 7 dec 2023
Taal
Fins
Ondertiteling
Nederlands