Callas - Paris, 1958

Tom Volf
zo 26 nov 2023 tot di 5 dec 2023
zo 26 nov 2023
tot
di 5 dec 2023

Een nacht om nooit te vergeten. Maria Callas, de ultieme diva en het gezicht van de opera in de 20e eeuw, maakte haar debuut in Parijs. 

Slechts één avond vormde de weelderige Parijse Opéra het decor voor deze legendarische voorstelling op 19 december 1958. Het grote sociale evenement werd bijgewoond door "Le Tout Paris", waaronder de Franse president Coty, Jean Cocteau, de hertog en hertogin van Windsor, Charlie Chaplin en Brigitte Bardot.

Callas verscheen op het beroemde podium met haar meest elegante couture en juwelen ter waarde van een miljoen dollar. Ze opende met haar kenmerkende rol, Norma's Casta diva, gevolgd door het beklemmende Miserere uit Verdi's Il Trovatore om daarna de stemming te verlichten met het ondeugende Una voce poco fa uit Il Barbiere di Siviglia.

Het hoogtepunt van de avond kwam in de tweede helft: een volledig opgevoerde realisatie van Tosca, Act II. Het repertoire in deze voorstelling toont Callas op haar best, zowel in recital als als opera-actrice. Visuele elementen waren net zo belangrijk als de vocale dimensies in haar kunst.

Callas – Paris, 1958
Regie
Tom Volf
Speelduur
90 min
verwacht
zo 26 nov 2023
Taal
Italiaans, Frans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld

Bij een uitverkochte zaal is het niet mogelijk om tickets te retourneren.