Masterclass: New Urban Narratives

Dennis Elbers, founder Blind Walls Gallery
Blind Walls Film Fest
vr 8 dec 2023 - 14:00 - 15:30
kleine zaal (theater- en filmzaal)
vr 8 dec 2023
14:00 - 15:30
Geweest

Blind Walls Film Fest, hét filmfestival dat volledig in het teken staat van graffiti, street art en muurschilderingen, komt terug op 8, 9 en 10 december. Ontdek het hele programma.

NL: Hoe betrek je bewoners bij het ontwikkelen van hun stad? Tijdens deze masterclass ontdek je de bijzondere werkwijze van Blind Walls Gallery. Special voor (gemeentelijke) beleidsmakers, cultuurfondsen, woonconsulenten, projectontwikkelaars, kunstenaars en place-makers die steden mooier en beter willen maken.

Blind Walls Gallery is hét museum op straat in Breda. De collectie bestaat momenteel uit meer dan 150 muurschilderingen, gemaakt door internationale kunstenaars en geïnspireerd op verhalen uit de stad. Elke schildering komt tot stand door participatie van verschillende stakeholders zoals bewoners, ondernemers, wooncorporaties en verschillende gemeentelijke afdelingen. Een werkwijze die niet onopgemerkt blijft buiten de stad. Diverse gemeentes vragen regelmatig ons advies en onlangs benoemde adviesbureau Berenschot Blind Walls Gallery als best-practive in het rapport 'In de schijnwerpers'. Een onderzoek in opdracht van de Tweede Kamer der Staten-Generaal (Vaste Commissie OCW) naar het vergroten van het verdienvermogen van de cultuursector door bij te dragen aan maatschappelijke opgaven.

Tijdens deze masterclass geeft oprichter en directeur Dennis Elbers inzicht in de uitdagingen, mythes en impact van muurschilderingen in de openbare ruimte. Ook deelt hij de belangrijkste lessen van de afgelopen 10 jaar op het gebied van werkwijze, vormen van bewonersparticipatie en ambities van de organisatie op gebied van inclusie, toegankelijkheid en duurzaamheid. Uiteraard geheel in de stijl van het driedaagse Blind Walls Film Fest, dat met deze masterclass van start gaat. 

Ben je nieuwsgierig hoe je de kennis van Blind Walls Gallery kunt toepassen binnen jouw stad of praktijk? Neem dan deel aan de masterclass ‘New Urban Narratives’. Aansluitend is er een borrel waar je andere deelnemers uit het werkveld ontmoet.

Reguliere tickets voor deze masterclass kosten € 75, dit is inclusief de aansluitende netwerkborrel. Voor studenten en kunstenaars geldt het kortingstarief van € 20.

ENG: This masterclass is specifically for (municipal) policymakers, cultural funds, housing consultants, project developers and place-makers. Blind Walls Gallery provides a showcase about the challenges, myths and impact of murals in public spaces. We share our learnings from the past 10 years and provide insight into our methods and ambitions. Entirely in the style of Blind Walls Film Fest.

Speelduur
90 min
verwacht
vr 8 dec 2023
Taal
Nederlands gesproken