The Zone of Interest

Jonathan Glazer
zo 25 feb 2024 tot wo 28 feb 2024
€ 7,50 – € 11,00
zo 25 feb 2024
tot
wo 28 feb 2024

VPRO Cinema (★★★★★) 'IJzingwekkend-briljante film'
AD (★★★★★) 'Zó vang je dus de banaliteit van het kwaad'
Trouw (★★★★★) 'Formidabele rol van Sandra Hüller'

Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. 

The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer toont de banaliteit van het kwaad. De film werd onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en is de Oscar-inzending van het Verenigd Koninkrijk voor Beste Internationale Film.

Over Jonathan Glazer

De Britse regisseur Jonathan Glazer staat bekend om zijn unieke filmische stijl. Glazer's films kenmerken zich door onvoorspelbaarheid, visuele pracht en een sterke emotionele impact. Hij vermengt genres en onderzoekt complexe menselijke emoties. Zijn werken, zoals Sexy Beast en Under the Skin zijn niet alleen visuele ervaringen, maar ook intellectuele uitdagingen, waardoor hij wordt erkend als een vernieuwer binnen de filmindustrie. Het indrukwekkende The Zone of Interest toont wederom Glazer's vermogen om diepgravende verhalen te vertellen met artistieke diepgang.

Oscar nominaties

🎭 Genomineerd voor 5 Oscars, waaronder: Best Picture, Best Director & Best international feature film

The Zone of Interest | Chassé Cinema Breda
Regie
Jonathan Glazer
Cast
Christian Friedel, Sandra Hüller, Ralph Herforth, Max Beck
Speelduur
106 min
verwacht
do 1 feb 2024
Taal
Duits, Pools gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
Onderdeel van