Poor Things

Yorgos Lanthimos
do 8 feb 2024 tot za 13 apr 2024
do 8 feb 2024
tot
za 13 apr 2024

VPRO Cinema (★★★★★) 'Stone in haar beste rol tot dusver'
NRC (★★★★★) 'Aan alles is gedacht'
Trouw (★★★★★) 'Nu al de beste film van het jaar'
de Volkskrant (★★★★★) 'Een onvergetelijke voltreffer'

Bella Baxter (Emma Stone) is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij  Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). De film is geregisseerd door Yorgos Lanthimos en geproduceerd door Emma Stone.

Over regisseur Yorgos Lanthimos

De getalenteerde Griekse regisseur staat bekend om zijn eigenzinnige films. Van het verontrustende Dogtooth tot het prijswinnende The Favourite, Lanthimos verkent de diepten van absurditeit en zwarte humor met ongeëvenaarde visie. Duik in zijn unieke cinematografische universum, waar de grens tussen realiteit en surrealisme vervaagt. Ontdek waarom zijn films, met hun provocerende verhalen en onconventionele aanpak, wereldwijd lof oogsten. Laat je meevoeren in een cinematografische reis vol verrassingen en uitdagende inzichten.

🎭 Genomineerd voor 11 Oscars, waaronder: Best picture, Best director, Best actress in a leading role & Best actor in a supporting role

Poor Things | Chassé Cinema Breda
Regie
Yorgos Lanthimos
Cast
Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo
Speelduur
141 min
verwacht
do 8 feb 2024
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
Onderdeel van