Mutiny In Heaven: The Birthday Party (voorpremière)

Ian White
wo 14 feb 2024 - 19:30 - 21:20
kleine zaal (theater- en filmzaal)
wo 14 feb 2024
19:30 - 21:20
Geweest

Nick Cave fans opgelet! Kom naar de exclusieve voorpremière van Mutiny In Heaven, het verhaal over de opkomst, het succes en de onvermijdelijke ondergang van The Birthday Party, de eerste band van Nick Cave.

Nick Cave is door de jaren heen gerijpt als een goede wijn, waardoor zijn iconische status als ongeëvenaarde artiest en songwriter enorm is. In de opwindende nieuwe film Mutiny In Heaven bieden Nick en zijn eerste band, The Birthday Party, een ongefilterde, intieme en meeslepende verkenning van de invloedrijke postpunkgroep die hem naar het wereldtoneel katapulteerde.

De film, exclusief verteld door de oorspronkelijke bandleden, duikt diep in de psyche van de band en beschrijft hoe Nick Cave en zijn schoolvrienden het publiek opschrikten met hun confronterende optredens, oergeschreeuw, gothic horror en anarchistische levensstijl.

Met nooit eerder vertoonde persoonlijke beelden van bandleden, dynamische animaties en adembenemende concertfragmenten, biedt de film een zweterige, opwindende blik vanaf de eerste rij bij een van de meest legendarische live-acts. “Voorbestemd om meteen een documentaireklassieker te worden”.

Een spannend en intrigerend verhaal over epische strijd, artistiek genie en totale disfunctionaliteit.

Mutiny In Heaven: The Birthday Party (voorpremière) | Chassé Cinema
Regie
Ian White
Cast
Nick Cave, Mick Harvey, Tracy Pew, Rowland S. Howard, Phil Calvert
Speelduur
98 min
verwacht
do 15 feb 2024
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Onderdeel van