Cinema of Love: Almamula

Juan Sebastian Torales
za 17 feb 2024 en ma 19 feb 2024
za 17 feb 2024
en
ma 19 feb 2024

Vier de liefde met Cinema of Love!

In het afgelegen Santiago del Estero in Noord-Argentinië, worstelt de jonge Nino met zijn identiteit en de homofobe houding in zijn buurt. Zijn ouders, op zoek naar een veiliger omgeving, besluiten de familie tijdelijk naar het platteland te verhuizen. Daar, ver van de stedelijke onrust, vindt Nino zichzelf terug in de diepten van een mysterieus bos, dat volgens lokale legendes wordt achtervolgd door de Almamula, een angstaanjagend wezen dat personen straft die zich overgeven aan vleselijke zonden.

In de verstikkende hitte van de zomer, waar realiteit en dromen elkaar vervagen, verdwijnt plotseling een jongen uit het dorp. Geruchten en angst verspreiden zich snel, en de lokale bevolking fluistert over het monster. Voor Nino, gevangen tussen de repressieve realiteit en zijn ontluikende verlangens, wordt het bos een plaats van ontsnapping. Het biedt hem niet alleen een toevluchtsoord van de giftige sfeer thuis, maar wekt ook zijn diepste impulsen en nieuwsgierigheden. Terwijl de gemeenschap worstelt met onuitgesproken verlangens, verboden en de dreiging van geweld, wordt Nino steeds meer aangetrokken tot de verborgen en sensuele mysteries die het bos lijkt te verbergen. 

Deze film is een aangrijpende verkenning van zelfontdekking, de strijd tegen vooroordelen en de kracht van ongetemde natuur, die samen een beklemmende, doch bevrijdende wereld creëren voor Nino.

Cinema of Love: Almamula
Regie
Juan Sebastian Torales
Cast
Nicolás Díaz, Martina Grimaldi, María Soldi, Cali Coronel, Beto Frágola, Luisa Lucía Paz, Tania Darchuk, Adrián Ramallo
Speelduur
109 min
verwacht
do 1 feb 2024
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Onderdeel van