Kijkerskeuze 2023: De Acht Bergen

Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch
zo 25 feb 2024 - 16:00 - 18:35
cinema zaal 1
zo 25 feb 2024
16:00 - 18:35
Geweest

Op veler verzoek, eenmalig terug in de bioscoop: De Acht Bergen. Jullie kijkerskeuze! De film maakte zo'n onuitwisbare indruk op jullie, dat we deze topfilm nog één keer terug laten keren in Chassé Cinema. Bekijk hier alle Kijkerskeuzes.

De Acht Bergen is een ontroerende film die gaat over de levenslange vriendschap tussen twee Italiaanse jongens. Pietro en Bruno ontmoeten elkaar in de jaren 80, wanneer ze allebei 11 zijn. Ze hebben totaal verschillende achtergronden, maar toch ontkiemd er een prachtige vriendschap tussen de twee die hun hele leven lang blijft bloeien. Al is dat niet altijd vanzelfsprekend.  
 
De Acht Bergen is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Italiaanse schrijver Paulo Cognetti en heeft dit jaar de juryprijs gewonnen op het film festival van Cannes. De film is deels opgenomen in de prachtige Italiaanse alpen en snijdt universele thema’s aan zoals de zoektocht naar zelfidentiteit, liefde, eenzaamheid en vasthouden aan je idealen.  

VPRO Cinema (★★★★) 'Melancholiek, bedachtzaam en ingetogen'
de Volkskrant (★★★★) 'Intiem en meeslepend winterepos'
NRC (★★★★) 'Voelt als meditatieve bergwandeling'

Kijkerskeuze 2023: De Acht Bergen
Regie
Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch
Cast
Luca Marinelli, Allessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lieti, Elisabetta Mazzullo, Surakzhya Panta, Gualtiero Burzi, Elisa Zanotto
Speelduur
147 min
verwacht
do 22 dec 2022
Taal
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands