De Sprong

Nora Fischer
vr 5 apr 2024 - 20:30 - 21:55
kleine zaal
vr 5 apr 2024
20:30 - 21:55
Geweest

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we bevinden ons hier in een theaterzaal en niet in een concertzaal, want Zangeres Nora Fischer is vandaag niet aanwezig. In plaats van zingen, gaat Persoon Nora vertellen waaróm ze niet gaat zingen.

"Fischer zingt niet, ze speelt. De sprong, haar eerste solovoorstelling als verhalenverteller, bijgestaan door foto’s, muziek en oude videofragmenten, hakt er flink in." - Theaterkrant

Een tijdlang kon ze dat namelijk niet meer, door een complexe verkramping die haar strottenhoofd in een zodanige houdgreep hield dat zelfs Happy Birthday voor haar beste vrienden er niet meer uitkwam. Hoe kon zoiets gebeuren?

Met die vraag graaft Nora zich een weg in de rondte, via de verstikkende druk van 's werelds grootste podia, tot de innerlijke druk die ze als venijnige angel uit haar systeem moest trekken om haar keelspieren weer tot ontspanning te manen. Ze legt bloot hoe haar lichaam verdere deelname aan een wereld van superlatieven, topprestaties en glansrijke successen saboteerde. Hoe zij nooit helemaal paste in de mal die de muziekindustrie, al of niet bewust, klaar heeft liggen voor grote talenten. Hoe zij langzaam maar zeker het plezier verloor waarmee het zingen ooit begon, en hoe dat plezier plaatsmaakte voor een duistere binnenwereld vol priemende ogen en scherpe oordelen. In de oorverdovende afwezigheid van haar instrument, zoekt Nora naarstig naar een verklaring hoe iets dat wordt geboren uit zóveel plezier, kan verworden tot een bron van zóveel strengheid.

De Sprong is een uitnodiging om Nora bij te staan in een intieme openbaring van dat wat we stilletjes allemaal wel weten: niets is wat het lijkt.

Nora Fischer - De Sprong | Chassé Theater Breda

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

tekst en spel: Nora Fischer / eindregie: Nina de la Parra / lichtontwerp: James Murray / geluidstechniek: Jan Heideveld / visueel advies: Nada Mounzer / begeleiding en advies: Titus Muizelaar