Oscarweekend: Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese
za 9 mrt 2024 - 15:30 - 19:05
cinema zaal 3
za 9 mrt 2024
15:30 - 19:05
Geweest

In het Oscarweekend van 8 t/m 10 maart worden een aantal Oscargenomineerden nog eens vertoond in Chassé Cinema. Welke film gaat er dit jaar vandoor met de fameuze prijs? Bekijk hier alle Oscarweekend films.

Martin Scorsese brengt Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro en Brendan Fraser terug op het witte doek met Killers of the Flower Moon!

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden.

Killers of the Flower Moon is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone). Een spectaculaire film die je op het grote scherm gezien moét hebben.

🎭 Genomineerd voor 10 Oscars, waaronder: Best Picture, Best Actress in a leading role & Best director.

Oscarweekend: Killers of the Flower Moon
Regie
Martin Scorsese
Cast
Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, Jesse Plemons, John Lithgow
Speelduur
206 min
verwacht
do 19 okt 2023
Taal
Engels en Sioux gesproken
Ondertiteling
Nederlands