Oscarweekend: Oppenheimer

Christopher Nolan
zo 10 mrt 2024 - 16:00 - 19:10
cinema zaal 3
zo 10 mrt 2024
16:00 - 19:10
Geweest

In het Oscarweekend van 8 t/m 10 maart worden een aantal Oscargenomineerden nog eens vertoond in Chassé Cinema. Welke film gaat er dit jaar vandoor met de fameuze prijs? Bekijk hier alle Oscarweekend films.

Deze Indrukwekkende biopic vertelt het verhaal van J.Robert Oppenheimer, de ‘vader van de atoombom’. Van zijn studententijd in Engeland in de jaren twintig, waar hij Bohr en de kwantummechanica leerde kennen, tot de geheime verhoren in de jaren vijftig, toen de gevierde wetenschapper verdacht werd van communistische sympathieën. Alles komt voorbij, maar zwaartepunt is het ontwikkelen, bouwen en tot ontploffing brengen van de atoombom in Los Alamos, New Mexico.

Zoals altijd bij films van regisseur Christopher Nolan (Inception, Interstellar, Dunkirk) is Oppenheimer een visueel spektakelstuk geworden (de prachtige beelden zijn van de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema), maar Nolan gunt ons ook een kijkje in het gekwelde brein van Oppenheimer zelf, die wist dat de wereld na zijn uitvinding voorgoed veranderd was.

🎭 Genomineerd voor 13 Oscars, waaronder: Best Picture, Best Actor in a leading role & Best director.

Over regisseur Christopher Nolan

Christopher Nolan is een invloedrijke Britse filmregisseur en scenarioschrijver. Hij staat bekend om zijn innovatieve benadering van verhalen, complexe vertelstructuren en indrukwekkende cinematografie. Enkele van zijn meest opvallende films omvatten Memento, The Dark Knight Trilogy, Inception, Interstellar, Dunkirk, en Tenet.

Oscarweekend: Oppenheimer | Chassé Cinema Breda
Regie
Christopher Nolan
Cast
Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek
Speelduur
180 min
verwacht
do 20 jul 2023
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands