Elliot Franks

Solera

Paco Peña
wo 20 nov 2024 - 20:00
grote zaal
wo 20 nov 2024
20:00
Bestellen

Ruim 53 jaar was zijn eerste optredens in ons land (in het kader van het Holland Festival 1971). Nu komt flamenco gitarist Paco Peña met diens Groot Flamenco Gezelschap naar slechts vier theaters in Nederland, waaronder het Chassé Theater.

In de afgelopen decennia heeft Paco zowel solo als met diverse zangers, gitaristen en dansers Nederland vaak bezocht: met meer dan twintig verschillende producties heeft hij in het theater gestaan.

Leeftijd is een wonderlijk iets: met nog altijd optredende musici als Paul McCartney en Mick Jagger behoort Paco Peña tot de tachtigplussers die nog altijd verbazingwekkend mooie voorstellingen en concerten geven. 

Solera toont nieuw, jong talent geruggesteund door de oudere generatie musici, die veel van de jongeren verwachten en eisen – tot het beste resultaat in samenwerking wordt bereikt. In deze laatste productie wordt Paco vergezeld door twee gitaristen, zangers, percussionist en dansers.

Vorig jaar ontving Paco Peña van de Kring van Britse Danscritici een speciale onderscheiding voor diens verdiensten gedurende zijn jarenlange carrière.