The Bone Algorithm

Amos Ben-Tal / OFFprojects
di 25 mrt 2025 - 20:30
kleine zaal
di 25 mrt 2025
20:30
binnenkort in verkoop

De ruimte beweegt de dansers, hun beweging genereert geluid, het geluid herontwerpt de ruimte...  Het resultaat is een delicaat samenspel van oorzaak en gevolg, maar wie is het instrument en wie is de bestuurder?

The Bone Algorithm is een interdisciplinaire voorstelling met een kinetische installatie die muziek produceert door de beweging van de dansers.

Kan de innerlijke werking van Kunstmatige Intelligentie worden teruggedraaid in Natuurlijke Intelligentie? Amos Ben-Tal, Gosse de Kort en Salvador Breed bundelen wederom hun krachten en verkennen het thema de ‘devolutie’ van technologie. De voorstelling laat ons nadenken over een mogelijke toekomst, waarin een kantelpunt wordt bereikt en de technologie wordt geïmiteerd door het bestaan. 

Met een verweving van krachtige dans, geluid en beeld creëren de drie kunstenaars een totaalervaring voor het publiek. Na de voorstelling word je uitgenodigd om het instrument zelf te 'bespelen' en de ruimte te verkennen. 

over de makers
OFFprojects is een collectief van voormalige dansers van het NDT en Batsheva Ensemble dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. OFFprojects werkte de afgelopen jaren succesvol samen met interdisciplinair kunstenaar Gosse de Kort (Interval, 2021) en geluidskunstenaar Salvador Breed (PART, 2022). In beide stukken vonden de makers een symbiose van hun kunstvormen en maakten ze innoverende voorstellingen. Interval werd genomineerd voor de prestigieuze Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie en PART werd door de pers benoemd tot een van de beste voorstellingen in 2022. 

Amos Ben-Tal / OFFprojects - The Bone Algorithm | Chassé Theater Breda

credits

choreografie: Amos Ben-Tal / installatie en ruimtelijke ontwerp: Gosse de Kort / geluid en compositie: Salvador Breed / dans: Alex Blondeau, Luca Cacitti, Xanthe van Opstal / productie: OFFprojects / partners: Korzo, Parkstad Limburg Theaters (Heerlen)