All Inclusive: Maurice (special event)

James Ivory
di 9 apr 2024 - 19:00 - 21:30
cinema zaal 3
di 9 apr 2024
19:00 - 21:30
Geweest

All Inclusive is queer cinema, gecureerd door Luuk van de Ven. Bekijk alle vertoningen.

Deze vertoning is inclusief introductie en nagesprek.

Maurice Hall (James Wilby) en Clive Durham (Hugh Grant) studeren aan de universiteit van Cambridge en raken verliefd. Omdat homoseksualiteit strafbaar is in het post-Victoriaanse Engeland moeten zij hun gevoelens voor elkaar volledig geheimhouden. Nadat een vriend is gearresteerd voor homoseksualiteit verlaat Clive zijn verboden liefde en trouwt hij met een jonge vrouw. Maurice blijft worstelen met zijn identiteit en zelfvertrouwen. Maurice laat zien wat de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen zijn van een gedwongen leven in de seksuele ondergrondse. 

Met All Inclusive tonen we films van queer makers en over queer onderwerpen. Dit programma wordt gecureerd door Luuk van de Ven (oprichter van draghouse House of Salvia en podcasthost bij Queerapie), die te weinig representatie ziet voor de queer community in films. Met All Inclusive wil hij een inclusieve ruimte creëren waar je op een laagdrempelige manier films kunt kijken en nieuwe mensen kunt ontmoeten. Iedereen is welkom!

Programma
19:00 Inleiding door Luuk van de Ven
19:10 Vertoning film
21:40 Nagesprek in de foyer met een drankje 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door COC Breda-Tilburg
Het COC is de oudste nog bestaande LHBTI-organisatie. Het COC Tilburg-Breda en omgeving is een van deze twintig regionale verenigingen. Het COC Tilburg-Breda wil haar bijdrage leveren door zich in te zetten voor het verkrijgen, behouden en verbeteren van sociale acceptatie op lokaal niveau. Dit om een stevig fundament te geven voor wereldwijde sociale acceptatie.

All Inclusive: Maurice (special event) | Chassé Cinema Breda
Regie
James Ivory
Cast
James Wilby, Hugh Grant, Rupert Graves, Ben Kingsley, Simon Callow
Speelduur
140 min
verwacht
di 9 apr 2024
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
Onderdeel van