Los Delincuentes

Rodrigo Moreno
laatste week
ma 15 apr 2024 en di 16 apr 2024
€ 7,50 – € 12,50
ma 15 apr 2024
en
di 16 apr 2024

The Guardian (★★★★★) 'A cult classic'
de Volkskrant (★★★★) 'Filosofisch gedachte-experiment'

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven. Hij wil precies genoeg geld van de bank roven om hun pensioen te financieren. Hij zal zijn daad bekennen, om vervolgens nooit meer te hoeven werken - liever 3,5 jaar de gevangenis in dan nog 25 jaar achter het loket.

Román, die het geld moet verbergen, stemt uiteindelijk in met dit bizarre voorstel. Het plan lijkt te lukken, totdat een onderzoek op werk ook Román verdacht maakt. Hij besluit de buit te verplaatsen naar het platteland waar hij, ver weg van de ontberingen van het stadsleven, een mysterieuze vrouw ontmoet die zijn leven voorgoed verandert.

Los Delincuentes is een heerlijk dromerige misdaadkomedie over het najagen van vrijheid in een moderne wereld. Met zijn film onderzoekt regisseur Rodrigo Moreno wat er gebeurt als de werk-privébalans wordt verstoord en vervangen door iets radicaal nieuws, los van de materialistische werkelijkheid. 

Los Delincuentes | Chassé Cinema Breda
Regie
Rodrigo Moreno
Cast
Esteban Bigliardi, Margarita Molfino, Mariana Chaud
Speelduur
189 min
verwacht
do 28 mrt 2024
Taal
Spaans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld