Theatertour

Barbara Pravi
wo 12 feb 2025 - 20:00
grote zaal
wo 12 feb 2025
20:00
Bestellen

Na een jaar van afwezigheid is Barbara Pravi terug met een nieuwe single, Bravo, die de aankondiging van een nieuw album in de herfst van 2024 markeert. Ook zal ze starten met haar nieuwe tour door Europa en komt daarmee terug naar het Chassé Theater.

In 2021 vertegenwoordigde ze Frankrijk in het Eurovisie Songfestival en behaalde ze de tweede plaats met het nummer Voilà. Dit werd een hit die internationaal werd bekroond met de Diamanten single en Platinum in Frankrijk. In datzelfde jaar won ze de Sacem Grand Prize voor Lied van het Jaar, en werd ze in 2022 bekroond tot Female Revelation bij de Victoires de la Musique met haar album On n’enferme pas les oiseaux (We sluiten vogels niet op in kooien).

Na een tour met 120 shows in meer dan 20 landen, met in Nederland enkel uitverkochte zalen, bewijst ze een artiest te zijn die zingt en leeft voor haar publiek. Haar concerten zijn spectaculair en gaan verder dan een slechts een concert. Ze verenigt en inspireert mensen haar publiek.

De muziek van de chanteuse is stevig geworteld in de Franstalige traditie; ze liet zich inspireren door vocale grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf en verwerkt deze invloeden in een frisse, hedendaagse interpretatie van het chanson. Ook laat ze haar maatschappelijke betrokkenheid zien door haar bijdrage voor de rechten van vrouwen te staan, dit komt o.a. naar voren in haar speeches die ze jaarlijks op Internationale Vrouwendag houdt.