De Queeste + nagesprek duurzame landbouw

Bert den Boer, Kees van Berchum
di 16 apr 2024 - 19:00 - 20:50
cinema zaal 3
di 16 apr 2024
19:00 - 20:50
Bestellen

Na de film gaat Willem Lageweg in gesprek met akkerbouwer en hoofdpersoon Cornelis Mosselman en mede-directeur 'GroeiBalans Teelt & Onderzoek' René Jochems over duurzame landbouw.

In de laatste 35 jaar is de biologische landbouw met slechts 3% gestegen. Bert den Boer en Kees van Berchum wilde uitzoeken hoe dit mogelijk was. In De Queeste volgen ze drie boeren – Mees Visser, Cornelis Mosselman en Frank de Koning – die elk op hun eigen manier worstelen met de overgang naar een duurzamer voedselsysteem.

Mees, een akkerbouwer die al 35 jaar biologisch werkt, onderzoekt of een versnelling naar duurzaamheid haalbaar is. Cornelis, een strokenteler, balanceert tussen zijn pionierswerk en het financieel overleven in het gangbare voedselsysteem. En Frank, een glastuinbouwer, gelooft sterk in aardegebonden teelt maar worstelt met afzet, supermarktketens en de energieproblematiek.

Samen gaan ze in gesprek met experts zoals hoogleraren en voedselsysteemdenkers, om te begrijpen wat er nodig is voor een systeemverandering. Met de film willen ze kijkers uitdagen om na te denken over hun eigen rol in de voedselketen.

De Queeste + nagesprek duurzame landbouw | Chassé Cinema Breda
Regie
Bert den Boer, Kees van Berchum
Speelduur
120 min
verwacht
di 16 apr 2024
Taal
Nederlands gesproken
Onderdeel van