De Mol en de Paradijsvogel

OpusOne
wo 25 sep 2024 - 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 25 sep 2024
20:30
Bestellen

Na het overdonderende succes in DeLaMar, waarbij ze louter lovende recensies en publieksreacties ontvingen, keert De Mol en de Paradijsvogel terug naar de theaters. 

Verstop je je eigen identiteit als een mol in de grond, of pronk je met je verenpracht als een echte paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei opzoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn.

De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een dragartiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien? 

De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. Laus Steenbeeke won voor zijn rol de Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical. De cast bestaat verder uit Frans Mulder, Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure.

lovende recensies
★★★★★ "De Mol en de Paradijsvogel is zoals je hoopt dat nieuwe musicals zijn." - Trouw

★★★★  "Deze schitterende, gevoelige en zeer geestige voorstelling over een flamboyante veelzijdige artiest moet nog ver daarna en zeker niet alleen in Amsterdam gespeeld worden." - Parool/AD

★★★★ "Deze sprankelende show geeft je vertrouwen in de toekomst van de Nederlandse musical." - Volkskrant 

★★★★ "De musical is op zijn sterkst op de momenten dat er scherp, hard én humoristisch commentaar wordt geleverd." - NRC

De Mol en de Paradijsvogel - Chassé Theater Breda

onze tip voor grote groepen
Op zoek naar een passend arrangement voor jouw gezelschap bij deze voorstelling (vanaf 20 personen)? Bekijk onze mogelijkheden.

credits

tekst & regie: Daniël Cohen / choreografie: Roy Jonathans / composities & muzikale leiding: Jan Groenteman, Ezra van Nassauw / toneelbeeld: Timo Arling