Anne Claire de Breij

Antigone

Het Nationale Theater
za 9 nov 2024 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
za 9 nov 2024
20:30
binnenkort in verkoop

Wat weegt zwaarder, het maatschappelijke belang of dat van het individu? Het Nationale Theater brengt een moderne versie van de Griekse tragedie Antigone, geregisseerd door Nina Spijkers. Een grootse voorstelling over familie, politiek, stabiliteit en rebellie, vol livemuziek.

De twee broers van Antigone voeren oorlog om de stad Thebe en komen allebei om in de strijd. Als laatste man in de familielijn moet hun oom Kreon de stad nu leiden. Om de politieke rust te herstellen, verbiedt hij dat een van de broers wordt begraven. Wie dat tóch doet, zal met de dood worden gestraft. Maar Antigone is vastbesloten haar broer een waardig afscheid te geven. Ze zoekt steun voor haar daad, maar komt steeds meer alleen te staan. Op de avond voor haar bruiloft met Kreons zoon komt het tot een fatale botsing met haar familie en de politieke macht.

credits

tekst: Jean Anouilh / vertaling: Bo Tarenskeen / regie: Nina Spijkers / spel: Yela de Koning, Mark Rietman, Emma Buysse, Sander Plukaard, Betty Schuurman, Sayo Cadmus, Mike Zanting / scenografie: Dennis Vanderbroeck / dramaturgie: Remco van Rijn