Steinway Sessies:

Storioni Trio
zo 13 apr 2025 - 11:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 13 apr 2025
11:00
Bestellen

Dit Trio begon hun muzikale avontuur een kwart eeuw geleden in de intieme sfeer van de kleine zaal van het Concertgebouw. 

Gedurende de afgelopen 25 jaar hebben zij het privilege gehad om te spelen in vrijwel elke hoek van de wereld, waarbij hun muziek niet alleen in imposante concertzalen onder leiding van gerenommeerde dirigenten klonk, maar ook in sfeervolle kerken en op unieke locaties. 

Hun reis omvatte het opnemen van cd's, deelname aan inspirerende radio- en televisieprogramma's en het oprichten van hun eigen Storioni Festival, een viering van de muziek die hen dierbaar is. 

Door deze artistieke reis heen is één aspect duidelijk geworden: het plezier en de passie voor muziek en het gezelschap van elkaar zijn alleen maar toegenomen. Ze koesteren de vriendschappen die ze onderweg hebben gevormd, zowel met elkaar als met hun toegewijde publiek en de vele getalenteerde muzikanten die ze hebben ontmoet. Voor dit trio is de reis nog lang niet voorbij. Deze ochtend zullen ze hun muzikale expressie voortzetten op het podium van Chassé.

Onze klassieke programmeur Evelien Holster roemt het drietal: "Het Storioni Trio is een ensemble dat al geruime tijd schittert in de klassieke muziekwereld. Onlangs hebben ze de Brabantse cultuurprijs gewonnen, wat hun enorme impact op het culturele landschap van Brabant onderstreept. Wat het Storioni Trio echt bijzonder maakt, is hun gelijkwaardige benadering als pianotrio. Het is een trio waarin geen enkel instrument domineert. Voor mij is dit een verfrissende kijk op het traditionele pianotrio, waarbij de Steinway op een nieuwe manier wordt belicht, niet alleen als solistisch instrument maar als integraal onderdeel van een trio. Een fijn koffieconcert om je zondag muzikaal in te luiden." 

11.00 uur is de juiste aanvangstijd. In de klassieke folder staat per abuis een andere tijd vermeld. 

Steinway Sessies: Storioni trio - Chassé Theater Breda