Anne van Zantwijk

Marmer

Andries Tunru
vr 10 jan 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
vr 10 jan 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Het autobiografische Marmer is Andries’ meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte “pluimenspel”.

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg -en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben- wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen.

Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

★★★★★ - Theaterkrant, bekroond tot “Keuze van de Criticus”

Over Andries Tunru

Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals en maakte furore via De Slimste Mens, Dumpert en Beat the Champions. Hij is lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen (NPO Radio 2), en vormt samen met Stefan Hendrikx improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Zijn eerste twee programma’s – Vlees, vis, wal en schip en In Theorie – werden lovend ontvangen door pers en publiek.

credits

Tekst en spel: Andries Tunru | Regie: Eveline Mol | Impresariaat: Bos Theaterproducties | Techniek: Mike Lathouwers en Niels Boswinkel | Foto: Anne van Zantwijk