Ben van Duin

BAMBIE 20, de woedende versie

Bambie
wo 15 jan 2025 - 20:30
kleine zaal
wo 15 jan 2025
20:30
binnenkort in verkoop

"Woede is een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is" stelt filosoof Peter Sloterdijk. Maar het is óók veranderende, creatieve en zelfs heldhaftige kracht. Wie explodeert wordt één met z’n impulsen en heeft even geen last van twijfels.

In BAMBIE 20 krijgt de woede helemaal de ruimte, in absurdistische, fysieke uitvergrotingen met herkenbare trekjes. De drie figuren op het toneel zijn door woede bevangen, en hun aanvallen zorgen voor een anderhalf uur durend non-stop vrolijkmakend en bevrijdend conflict. In alle mogelijke vormen van implosies en explosies leven ze zich uit. Op elkaar en zichzelf, op het leven in het algemeen, op de krant en op het interieur.

De spelers/makers van BAMBIE 20: Gerindo Kartadinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter maakten eerder BAMBIE 6 en BAMBIE 8, die allebei de VSCD-Mimeprijs wonnen. Geluidenmagiër Wim Conradi ondersteunt de voorstelling ritmisch en muzikaal.

"Telkens worden hele kleine, futiele situaties uitgebouwd tot schier onhoudbare proporties. Het zijn uiterst herkenbare, alledaagse situaties die worden uitgerekt tot ze totaal absurdistisch worden. Het is associatief en fysiek theater waarin de makers van Bambie absoluut meesters zijn." - Theaterkrant

credits

idee en spel: Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan, Gerindo Kartadinata / eindregie: Marijn van der Jagt / spelcoach: Ibelisse Guardia Ferragutti / geluidsontwerp: Wim Conradi / lichtontwerp & techniek: Manuel Boutreur / scenografie: Hester Jolink / kostuums: Atty Kingma / productie: Ellen van Bunnik/’nMore Productions  / zakelijke leiding: Tamara Keasberry, Bureau tamtam