Sam Asaert

Revolutionary Road

TG Stan
wo 22 jan 2025 - 20:30
kleine zaal
wo 22 jan 2025
20:30
binnenkort in verkoop

In Revolutionary Road ontmoeten we April en Frank Wheeler, een schijnbaar perfect koppel dat hun droom om naar Parijs te verhuizen ziet verpletterd worden door de realiteit, waardoor hun liefde verandert in een nachtmerrie. 

Het verhaal belichaamt de queeste naar vrijheid en onbaatzuchtige liefde, bekritiseert meedogenloos maatschappelijke verwachtingen en laat zien hoe moeilijk het is om eraan te ontsnappen. De voorstelling belooft een intense confrontatie met de messcherpe dialogen van Richard Yates.

Twee jonge spelers, Ivana Noa (masterstudent conservatorium Antwerpen) en Flor Van Severen (Wolf Wolf, Camping Sunset) nemen de rollen van April en Frank Wheeler voor hun rekening, Jolente De Keersmaeker en Robby Cleiren spelen alle andere rollen. Twee generaties van spelers met een grote liefde voor tekst willen een huis clos creëren waarin ze elkaar te lijf gaan met de messcherpe dialogen van Richard Yates. Iets tussen Who’s Afraid of Virginia Woolf en een strijkkwartet van Dmitri Sjostakovitsj.

 

credits

van en met: Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker, Ivana Noa en Flor Van Severen / tekst: Richard Yates / kostuums: An d’Huys / lichtontwerp: Stef Stessel / productie: STAN & De Roovers