Belcrum Bios: Le Pot-Au-Feu

Trần Anh Hùng
di 7 mei 2024 - 20:00 - 22:25
Chasse @ Bloos
di 7 mei 2024
20:00 - 22:25
Bestellen

Heb je deze film net gemist of wil je de film nog eens zien? Wij vertonen Le Pot-Au-Feu nog een keer in Belcrum Bios, hét gezelligste filmcafé bij Podium Bloos! 

Deze film is op locatie. Het adres van Podium Bloos is: Speelhuislaan 153, 4815 CD Breda

1885. De uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren.

In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.

Le Pot-au-feu van de Frans-Vietnamese cineast Trần Anh Hùng werd bijzonder goed onthaald op het filmfestival in Cannes. Niet voor niets won de film er de prijs voor Beste Regie. De film is een hommage aan de Franse gastronomie. Regisseur Trần Anh Hùng brengt de gerechten prachtig in beeld en zet de tijd stil. Een film voor fijnproevers!

Belcrum Bios: Le Pot-Au-Feu
Regie
Trần Anh Hùng
Cast
Benoît Magimel, Juliette Binoche
Speelduur
135 min
verwacht
di 7 mei 2024
Taal
Frans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld