Kaftwerk: The Braid

Laetitia Colombani
di 7 mei 2024 - 19:00 - 21:10
cinema zaal 3
di 7 mei 2024
19:00 - 21:10
Bestellen

In samenwerking met bibliotheek Nieuwe Veste presenteert Chassé Cinema de special Kaftwerk. Iedere editie vertonen we een boekverfilming én organiseren we een nagesprek.

Na de film gaan we in gesprek met Bredase schrijfster Nathalie Pagie.

Drie vrouwen, drie continenten, drie culturen; in The Braid, de verfilming van haar gelijknamige bestseller, vertelt regisseur Laetitia Colombani het verhaal van drie levens die ondanks grote verschillen toch met elkaar vervlochten zijn.

In India is Smita een zogenaamde onaanraakbare die de kost verdient met het opruimen van uitwerpselen. Ze droomt ervan haar dochter een opleiding te geven, iets wat onmogelijk lijkt. Maar ze is bereid alles op te geven voor een betere toekomst. In het Canadese Montreal is Sarah een gescheiden moeder die haar borstkankerdiagnose verborgen probeert te houden om haar geplande promotie niet in gevaar te brengen. Op het Italiaanse Sicilië probeert Giulia het pruikenatelier van haar vader ondanks vele tegenslagen open te houden. Een verhaal over het doorzettingsvermogen van vrouwen, en onbewuste verbintenis.

Kaftwerk: The Braid | Chassé Cinema Breda
Regie
Laetitia Colombani
Cast
Kim Raver, Fotinì Peluso, Mia Maelzer, Sajda Pathan, Katharine King, Avi Nash, Sarah Abbott
Speelduur
121 min
verwacht
di 7 mei 2024
Taal
verschillende talen gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld