I Am the River, The River is Me (voorpremière)

Petr Lom
wo 22 mei 2024 - 19:00 - 21:10
cinema zaal 3
wo 22 mei 2024
19:00 - 21:10
Geweest

Elke woensdag staat Chassé Cinema in het teken van de documentaire film. Bekijk alle woensdagdocu's hier!

Deze vertoning is uitverkocht, maar de film is vanaf 23 mei dagelijks te zien in onze zaal. Bekijk de speeldata hier.

De Whanganui Rivier in Aotearoa (Nieuw-Zeeland) kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen.

Ned Tapa, de Maori voogd van de rivier, neemt de filmmakers, internationale watervertegenwoordigers en activisten mee op een vijfdaagse kanotocht op de indrukwekkende rivier. Terwijl rivier en reizigers organisch samenstromen, is er zowel lichtheid, humor, als ruimte voor heling van de echo’s van het koloniale verleden.

I Am The River, The River Is Me is meer dan een reis door een adembenemend landschap en een samenleving die zo ver af lijkt te staan van onze Westerse – het is een call for action, een oproep om waardesystemen ten aanzien van natuur en gemeenschap te herzien in het belang van al het toekomstig leven op aarde. ‘I feel it is my job to ensure that what I’ve been given, I hand on to others.’– Ned Tapa (Whanganui).

Filmmakers Petr Lom & Corinne van Egeraat komen langs voor een nagesprek bij deze vertoning.

I Am the River, The River is Me (voorpremière) | Chassé Cinema Breda
Regie
Petr Lom
Speelduur
88 min
verwacht
wo 22 mei 2024
Taal
Engels, Maori gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld