Gerrit Scheurs & Sjoerd Derine

Double Bill

Faizah Grootens & Rutkay Özpinar
vr 7 mrt 2025 - 20:30
kleine zaal
vr 7 mrt 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Tijdens deze Double Bill zie je twee contrasterende werken van makers bij Korzo: Tanten bo t'aki – While you’re here van Faizah Grootens en Something about Something van Rutkay Özpinar.

Tanten bo t'aki – While you’re here
Tanten bo t'aki is Papiamentu voor "terwijl je hier bent". Met dit speelse en intieme duet creëert choreografe Faizah Grootens een lichamelijke speurtocht naar de voortdurend bewegende wervelkolom en de relatie tussen synchroniciteit en individualiteit. Twee mensen delen een persoonlijke ruimte, met een onmiskenbare verbinding. Wat bestaat er als ze samen zijn en wie zijn ze individueel? In constante oneindige bewegingen golven de twee dansers door de voorstelling. Maar uiteindelijk zijn ze niet alleen, jij bent er ook.

Something about Something
Dans drukt zich uit op een manier die niet te verwoorden is en niet te begrijpen valt. Wat wordt er precies vertelt met deze bewegingen, en wat is de boodschap die overgebracht wordt?
Rutkay Özpinar vindt dat dans voor zichzelf spreekt. De magie zit ‘m juist in de verwondering die niet in woorden uit te drukken is. In Something about Something wordt de betekenis of het verhaal daarom overgelaten aan de interpretatie van het publiek.

credits

choreografie: Faizah Grootens i.s.m. Justin Brown en Evelien Jansen / dansers: Justin Brown en Evelien Jansen / dramaturg: Marc Maris / componist: Michael Lampe / lichtontwerp: Sanne Rosbag / outside eye: Nicole Geertruida / marketing: Mitchell – lee Van Rooij | productie: Mirjam Dales | met dank aan: Jorrien Schoneveld

choreografie: Rutkay Özpinar / dansers: Clara Cafiero, José (Kino) Luque, Rutkay Özpinar / muziek: Jorg Schellekens / kostuumontwerp: Annemarije van Harten / uitvoering kostuums: Hermien Hollander / lichtontwerp: Lisette van der Linden / coaching: Anouk van Dijk / marketing: Mitchell – lee Van Rooij / productie: Mirjam Dales